Taxa priser i London og omegn

In Alle artikler, Transport by London Holiday2 Comments

London er en dejlig by, hvor der er mange offentlige transportmidler, som fx undergrundsbaner, busser, tog, m.v. Ligesom alle andre storbyer er der selvfølgelig også en masse taxaer i London. Men hvad er priserne på dem?

Ofte siger man at priserne i København er de samme som i London.

Det passer også på taxaer – nogenlunde.

Priserne på taxaer i London er meget svære at forudse, da der er mange forskellige virksomheder der tilbyder taxa-services. Derudover er London ligesom alle andre storbyer, spækket med biler, hvilket gør at trafikken til tider kan være forfærdelig. Trafikken, tiden på dagen, og hastigheden, afhænger af den endelige pris for en taxatur.

Herunder er nogle eksempler. Vær opmærksom på at priserne varierer fra virksomhed til virksomhed:

  • En taxatur på en hverdag, mellem klokken 06:00 og 18:00. Her er prisen ofte den laveste. Som udgangspunkt kan du regne med en pris på mellem 6 og 10 britiske pund pr. 2 km. Jo længere du kører, jo mere rabat får du også. Kører du fx en tur på 6 km kan du regne med en pris på 18-25 britiske pund.
  • En taxatur i weekenden, mellem klokken 18:00 og 05:00. I dette tidsrum er det ofte dyrt at køre taxa. Her ligger priserne ofte på +50% mere end i dagtimerne. For en tur på 2 km skal du af med mellem 12 og 18 britiske pund. Kører du fx en tur på 6 km kan du regne med en prus på 30-40 britiske pund.

Gode råd inden brug af taxa i London

London’s taxaer er ikke bare en normal bil, men klassiske britiske biler (se billedet øverst i artiklen), som alene i sig selv er en oplevelse at køre i.

I London er der en del virksomheder der tilbyder taxa-service i London og omegn. Her er der to typer: de officielle taxaer og de uofficielle taxaer. De uofficielle taxaer råder myndighederne en til, at man ikke skal tage. Grunden til dette er at de ofte er indviklet i kriminalitet, i større eller mindre grad. Dette gør at der kan være en risiko forbundet med at køre med dem. Derfor anbefaler vi, at I altid tager de officielle taxaer – de er lidt dyrere, men det er det værd (i kan se forskel på taxaerne).

Stort set alle taxaer i London tager imod kreditkort, i form af Visa og MasterCard.

Det er en god ide at aftale med chaufføren på forhånd, hvad prisen cirka kommer til at ligge på. Nogle taxaer er meget dyrere end andre, og det er ikke unormalt at prutte lidt om prisen (bemærk: ikke så meget som i de sydlige EU-lande).

Comments

  1. Pingback: Pembridge Palace Hotel - billigt hotel i midten af London - LondonHoliday

Skriv en kommentar