London Eye – det store pariserhjul i London

In Alle artikler, Seværdigheder, Udendørs seværdigheder by London Holiday2 Comments

London Eye er et af Londons varemærker og en af de store turistattraktioner. For selvom vi danskere blot kan prøve pariserhjulet i tivoli, så er det på ingen måde det samme som London Eye.

London Eye er et 135 meter højt pariserhjul, som officielt blev åbnet for turister i marts måned, år 2000.

Den enorme succes – hvorfor?

London Eye har stor succes blandt publikum.

På ydersiden ligner det et pariserhjul der drejer en omgang på et par minutter, men sådan er det faktisk ikke. London Eye tager hele 29 minutter om at dreje en omgang (fra start til slut), hvilket gør at man har rigtig god tid til at se London fra højden. Man siger, at hvis det er skyfri himmel og solstråler, kan man se op til 40 kilometer væk. Dette gør at man får den fantastiske udsigt over London, som man ikke kan få bedre.

Der er 32 kabinetter. Kabinetterne er ikke blot en åben box. Det er en lukket og meget ren boks, hvor man kan sidde ved siden af – og overfor hinanden, og nyde udsigten. Hvis det er meget varmt eller koldt udenfor, er det også ekstra attraktivt at komme op i London Eye. Der er aircondiction i kabinetterne, så man ikke skal sidde og fryse eller svede.

London Eye har enorm succes med at få turister til at prøve det. På travle dage kan der være en kø på op til en time, hvor man på ‘normale dage’ kan opleve en kø på 30 minutter til en time.

En ting er at have succes med turister. En anden ting er økonomien.

Pt. skylder London Eye mere end 1.5 mia DKK væk (kilde), hvilket skyldes at da lånet blev optaget til at bygge London Eye havde man ikke fokus på renterne, hvilket gør at lånet er meget svært at betale tilbage. Hvert år ender London Eye med et underskud på hele 250 millioner danske kroner.

Hvad koster en tur i London Eye?

Priserne er ikke billige – men de er bestemt heller ikke dyre. Hvis du tænker på hvad du får ud af en tur på hele 29 minutter med en fantastisk udsigt over London, er pengene godt givet ud.

Priser: (priserne kan variere)

  • Voksne: 30 britiske pund (240-260 DKK)
  • Børn: 25 britiske pund (200-220 DKK)
  • Børn under 5 år: gratis – mod pas/sygesikringsbevis

Hvis man vil have sin egen personlige guide med op i London Eye, så man kan få en guidet tur og få informationer omkring forskellige seværdigheder i London, er der også mulighed for dette.

Comments

  1. Pingback: Big Ben - alt du skal vide om 'uret der aldrig går i stå'. - LondonHoliday

Skriv en kommentar