Vejret i London – sådan er vejret i forhold til Danmarks vejr

In Alle artikler by London HolidaySkriv en kommentar

Vejret i London er svært at definere, fordi at der ikke er to vintre eller to efterår’ der er ens. Vejret skifter altid i London – meget mere end det gør i Danmark, hvilket betyder, at man ikke altid kan regne med vejrprognoserne.

Generelt: Varmere end i Danmark

Selvom Danmark og London – Storbritannien – ligger tæt på hinanden, er vejret ikke ens.

Som hovedregel er der gennemsnitstemperaturen altid lidt højere i London end den er her i Danmark. Dette skyldes at London (storbritannien) ligger længere mod vest, hvilket har en tendens til at have en mere regelmæssig og varmere temperatur.

Om vinteren kan der sagtens falde sne og være frostgrader, men det er yderst sjældent at der bliver minus 5 eller 10 grader, som der fx ofte gør her i Danmark om vinteren. Ligeledes er vejret forskudt i London, hvilket betyder at foråret altid kommer en måned eller to hurtigere til London end i Danmark. Derfor er det ikke unormalt at der allerede i Marts begynder at komme flotte blomster, samt temperaturer på de +10-15 grader.

Sommeren i London er svær at definere. Som udgangspunkt er der +5 grader varmere i London om sommeren, end her i Danmark. Men der regner selvfølgelig også en del i London, ligesom herhjemme i Danmark. Men som udgangspunkt er vejret bedre – altså, der er lidt varmere. Det er ikke unormalt at der flere uger i træk er 22-26 grader. Når der er så varmt, vågner London, og der kommer fest og farver i byens gader og seværdigheder. Det er en helt fantastisk stemning.

Ustabilt vejr

Londons vejr er meget ustabilt.

Men ikke voldsomt.

Det betyder blot at der ofte kommer nogle små regnbyer – mange flere end her i Danmark. Men regnbyerne kommer ofte i få styk og varer ikke mere end 5-20 minutter, hvilket gør at det ikke har den store betydning for din ferie/rejse i London.

Vejret i London kan blandt andet følges på Vejr-2.dk Vejrets hjemmeside – link.

Skriv en kommentar